lauantai 17. toukokuuta 2014

Stadin panimo x 4 Porvoon paahtimossa

Porvoon paahtimosta löytyy tällä hetkellä neljä olutta Stadin panimolta, joten sinne vaan maistelemaan.

American lager on melko tuhdisti humaloitu lager-olut, jonka tuoksu on raikkaan sitruksinen, hunajainen ja humalainen. Myös keksimäinen mallas tuoksuu taustalla. Maultaan olut on keskitäyteläinen, hieman makean maltainen ja jälkimaultaan aavistuksen kuiva ja sitruksinen humalointi maistuu. Maussa on hieman yrttisyyttä ja käpyhumalien tuomaa havumaista pihkaa. Mielestäni todella maistuva lager-olut, jossa on humalointia juuri sopivasti mallasrunkoon nähden.


Wild Yeast Double Ipa on tuoksultaan greippisen raikas ja vahvasti humaloitu. Maultaan olut on täyteläisen raikas, melko bitter, ja tuhtia humalointia tukee karamellinen maltaisuus. Todella raikas ja täyteläinen IPA, jossa on myös yrttisyyttä ja havumetsän tuntua. Miellyttävä suutuntuma. Ihan kelpo IPA, jota kelpaa nautiskella aurinkoisella terassilla.


Polaris Porter on tuoksultaan lakritsisen katajainen ja hieman paahteinen. Tuoksu on melko raikas ja jopa minttua voisi havaita. Maultaan olut on sekä hedelmäinen, että paahteisen kahvinen ja lakritsinen. Myös suklaata on aavistus taustalla. Jälkimaku on varsin katajainen. Tämä on kyllä raikkaan runsas portter, jonka humalointi tuo kivaa twistiä makuun. Kelpo kamaa ja suosittelen maistamaan.

Lisäksi valikoimasta löytyy vielä Ultimator eli vaalea doppelbock lager-olut. Sitä olen jo aiemmin maistanut ja se on mielestäni erittäin laadukas doppelbock tyylin edustaja. Runsas ja maltainen vahva lager-olut, jossa on myös humalaa ihan kivasti.

-MK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti