sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Kurpitsapizza


Kaverin kanssa kokeiltiin, että mites tommoset kurpitsapizzat maistuis ja kyllähän ne maistu. Paahdetun kurpitsan seuraksi fetaa/vuohenjuustoa, karamellisoitua punasipulia, rucolaa ja tyrni-chilikastiketta, joka kruunasi koko komeuden.

Pizzapohjan ohje löytyy edellisestä postauksesta.
Karamellisoidun punasipulin ohje löytyy puolestaan täältä —> http://maukastasapuskaa.blogspot.fi/2013_08_01_archive.html

Paahdettu kurpitsa
0,5 kg kurpitsaa kuutioituna sentin kuutioiksi (esim. myskikurpitsa tai hokkaido)
hieman öljyä
ripaukset suolaa, pippuria, neilikkaa ja juustokuminaa (mausteita max. 1 tl kutakin)

Laita kurpitsakuutiot uunipellille tai vuokaan. Lisää öljy ja mausteet. Sekoita käsin, jotta mausteet leviävät kunnolla jokaiseen kuutioon. Varsinkin neilikan suhteen kannattaa olla varovainen sen voimakkaan maun vuoksi. Laita kurpitsakuutiot 200 asteeseen noin 20-30 minuutiksi, kunnes ovat kypsyneet mutta eivät ole täysin läpi pehmenneitä.

Lisäksi tarvitaan 
fetajuustoa noin 100 g murusteltuna 
vuohenjuustoa noin 100 g viipaloituna
rucolaa
tyrni-chilikastiketta

Pizzan kokoaminen
  • Laita kylmään uuniin pizzakivi tai uunipelti ja lämmitä uuni maksimilämpötilaan (250 astetta)
  • Jaa pizzataikina kahteen osaan ja kaulitse pohjat aivan ohueksi
  • Sivele pohjien päälle hieman oliiviöljyä
  • Levitä karamellisoitu punasipuli molempien pohjien päälle
  • Laita toiseen pizzaan vuohejuustoa ja toiseen fetaa
  • Levitä molemmille pizzoille paahdettuja kurpitsakuutioita
  • Paista pizzoja uunissa alatasolla noin 10-12 minuuttia kunnes pohja on kypsynyt
  • Tarjoile pizzat rucolan ja tyrni-chilikastikkeen kera (http://www.chilitarvike.fi/tannisen_chilinen_tyrnisalaattikastike_250ml)



-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti